Spårare 8-10 årSpårarscout

Inom Vättle Scoutkår så är spårarna våra yngsta scouter. Spårare är mellan 8-10 år gamla. Denna gruppering har som målsättning att låta scouterna få lära sig saker genom leken. Det kan vara allt från att uppleva äventyr i naturen. Upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst. Från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i. Till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje vecka i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller plåstra om någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och plåster, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Inom Vättle Scoutkår så brukar vi träffas alla scouter samma dag och tid (torsdagar mellan 18:15 och 19:45). Se vårt kalenderarium för mer information om respektive avdelningsmöten.
Detta gör att vi kan rotera på ledare om någon ledare blir sjuk. För att vidare låta våra äldsta scouter, Utmanare, utmanas lite extra så kan dom hålla en del av en träff för Spårare (dock är alltid minst en ledare med scouterna).

Vill du veta mer om Scouterna eller Göteborgs scoutdistrikt så klicka in på deras respektive hemsida.